Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
ПочетнаОпштински органиСовет на општинаСедници на советот

Петта по ред редовна седница на советот

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

peta sednicaВчера Советот на општина Демир Капија одржа редовна седница на која советниците водеа расправа по 15 точки од дневниот ред.Седницата започна со разгледување на предлог одлука која се однесуваше за верификација на мандат на член на овој совет од причина што предложениот советник Јордан Трајков, претставник од политичката партија Дом по своја волја се откажа..

 

Четврта седница на советот на општина Демир Капија

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

dsc 0655На вчерашната одржана четврта по ред редовна седница советниците водеа расправа по 19 точки од дневниот ред.Инаку,седницата започна по предлог програмата за енергетска ефикасност на општината Демир Капија за временскиот период од оваа година па се до 2015 .

 

Одржана втората седница на советот

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

      Втората седница на советот на општината Демир Капија започна со донесување на одлука за одложување на првата точка од дневниот ред,а се однесуваше  за верификација на мандат на член на Советот на оптшината Демир Капија,кој сеуште го нема донесено решението од општинската изборна комисија. Веднаш по донесената одлука советниците започнаа со расправа по предлог одлуката  за давање на согласност и гаранција за задолжување на Јавното комунално претпријатие Бошава од Демир Капија за целосна реконструкција на градскиот водоводот со цел градот да биде снабден со доволно здрава вода за пиење 

 

Страница 2 од 2

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер