Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
ПочетнаPublic servicesДом на култура МИРКА ГИНОВА Демир Капија
There are no translations available.

 

Во општина Демир Капија фигурира Дом на културата во чии состав во единица сценско музички самодејности членуваат :

  • Куд Мирка Гинова;
  • Драмскиот театар Мирка Гинова;
  • Народниот оркестар;
  • Тамбурашкиот оркестар;
  • Пеачката група;
  • Балетската група.

Во 1963 година е формирана драмска секција Мирка Гинова која подоцна прераснува во аматерски театар Мирка Гинова кој како таков работи до ден денес.

Културно уметничкото друштво Мирка Гинова работи во рамките на Домот на културата  формирано во 1963 година активно функционира негувајќи ги традиционалните обичаи и македонскиот народен фолклоркој произлегува од овие краеви на Македонија.

Во склоп на општината има и народна библиотека која располага со 2100 книги и брошури.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 
There are no translations available.

Banner
Banner
There are no translations available.

PUBLIC ENTITY

There are no translations available.

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner