Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
ПочетнаPublic servicesООУ Димче Ангелов Габерот Демир Капија
There are no translations available.

ООУ„Димче Ангелов Габерот“- Демир Капија

Ул.„М.Тито“ бр.11

Тел/факс : 043 366 202

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000114852285&ref=tn_tnmn

Директор : Сребренка Тодорова

Наставници: одделенска настава 13, предметна настава 20

Стручни работници: педагог и библиотекар

Вкупно вработени: 52

Ученици :

Од I до V деветгодишно основно образование 117 ученици во 7 паралелки;

Од VI деветгодишно до VIII осумгодишно 176 ученици во 8 паралелки.

Училиштето работи во една смена.

Подрачни училишта:

ПУ с.Корешница ( 24 ученици, две комбинирани паралелки);

ПУ с. Бистренци ( 18 ученици, две комбинирани паралелки);

ПУ с. Прждево ( 10 ученици, една комбинирана паралелка);

ПУ с.Челевец ( 9 ученици, една комбинирана паралелка).

Вкупен број на ученици: 354

Патронен празник: 12 мај

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 
There are no translations available.

Banner
Banner
There are no translations available.

PUBLIC ENTITY

There are no translations available.

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner