Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Финале на турнирот во мал фудбал

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

На 27 август по повод празникот Голема Света Богородица се одржа финалната вечер на турнирот во мал фудбал. Во полуфиналниот натпревар се натпреваруваа спортистите на екипите Памела и ИД- Комерц каде што победи екипата на Памела. Потоа следуваше финалниот натпревар помеѓу екипите на ОЛ-АН село Корешница и Хавана- Стејт бар каде што победи екипата на Хавана- Стејт бар.По оваа победа следуваше прогласувањето на победниците и доделувањето на наградите од страна на претседавачот на советот Петар Мојсов.На победничката екипа Хавана- Стејт бар и беа доделени 45.000 денари.На второто место се пласира екипата на ОЛ-АН село Корешница со парична награда од 30.000 денари и третото место им припадна на екипата на Памела со парична награда од 15.000 денари.Покрај паричните награди на победниците им беа доделени пехари, а признанија им беа доделени на поедини лица кои го помогнаа овој турнир.

Инаку овој традиционален турнир во мал фудбал траеше околу 20 дена, а натпреварите се одржуваа на школското игралиште во вечерните часови и беа следени од голем број љубители на овој спорт од Демир Капија и гости од повеќе градови.

На финалната вечер публиката имаше можност да проследи и неколку вежби од Таеквондо спортот од страна на членовите на Македонската Таеквондо репрезентација.Граѓаните беа известени дека со стартот на учебната година и во Демир Капија заживува и почнува нов клуб за Таеквондо кој во светот е доста развиен олимписки спорт. Демиркапијци имаат чест покрај главниот град да бидат фтори воопшто во републиката што ќе имаат можност да го вежбаат овој спорт.

Повеќе фотографии можете да најдете тука

Finale Turnir 2014

 

 

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 

Банер
Банер

Врз основа на член З од Правилникот за начинот и постапката за доделување на општински награди и признанија 6p.07-185/1 од 11.09.1998 година донесен од Советот на општина Демир Капија, Комисијата за доделување награди и признанија покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување на наградата ”7-ми Ноември” и признанија за 2018 година.

 

  1. Иницијатива за доделување на награда 7-ми Ноември“ и признание МОЖе да поднесат сите физички и правни лица од Општина Демир Капија. Иницијативата се поднесува во писмена форма и истата содржи пошироко образложение за кандидатот односно кандидатите кои се предлагаат за наградата односно признанието, неговите остварувања што претставуваат посебен придонес за развој на Општина Демир Капија и за нејзиниот севкупен напредок и афирмација во областа на економскиот развој, науката, уметноста, образованието, културата, здравствената заштита и унапредувањето на животната средина и природата, како и во други области.

Подносителот на Иницијативата во својот предлог задолжително мора да назначи дали кандидатот или кандидатите се предлагаат за награда „7-ми Ноември” или признание.

  1. Наградата „7-ми Ноември” се доделува на поединци, група творци, претпријатија, установи, организации и здруженија на грайни, за особено значајни остварувања од интерес на општината.

З. Признанијата се доделуваат за посебен придонес во развојот, унапредувањето и афирмацијата на Општина Демир Капија.

4. Иницијативите се доставуваат до Советот на Општина Демир Капија, Комисија за доделување награди и признанија на ул. 11-ти Октомври 66 Демир Капија најдоцна до 25 Октомври 2018 година.

 

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер