Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Поет од Јужна Кореја во посета на Демир Капија

  • PDF
  • Print
  • E-mail

На 27-ми август во посета на Демир Капија беше Г-дин КО УН од Јужна Кореја кој е добитник на една од најпрестижните награди за поезија во светот златен венец. Во придружба на Директорот на фестивалот го посети музејот на виното, Кралската визба Вила Марија и Попова Кула. На својот краток престој се сретна и со градоначалникот на Демир Капија г-дин Трајче Димитриев. Беше мошне иперсиониран од тоа што го виде во ова мало гратче на југот од нашата република. На крајот вети дека една од наредните поетски творби ќе ги посвети на Демир Капија. По срдечниот престој замина да го посети Стоби и местата кои се во агендата на организаторот. Желбата на организаторот се совпаѓа со напорите за поквалитетно и поверодостојно промовирање на Република Македонија. На г-динот КО УН му посакавме среќен пат да ни ја поздрави далечната Јужна Кореја и да создаде уште многу прекрасни поетски творби.

Повеќе фотографии можете да најдете тука

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 
There are no translations available.

Banner
Banner
There are no translations available.

PUBLIC ENTITY

There are no translations available.

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner