Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Македонија земја на цвеќето - Земја на розите

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

Денес Општина Демир Капија се вклучи во националната еколошка акција „Македонија земја на цвеќето - Земја на розите" по повод Денот на пролетта. Акцијата за поголема чиста и здрава животна средина се спроведе на неколку локации во Демир Капија.Во училишниот двор, во рамките на постоечката зелена површина, беа засадени рози од страна на градоначалникот на општината Трајче Димитриев и вработените во општината, а потоа акцијата ја продолжија наставниот кадар и учениците придонесувајќи за поубава и поздрава еколошка средина како во училиштето така и во местото на живеење.

Посебен момент беа изложените експонати и изработки од учениците од одделенска настава и нивните ментори наставници кои навистина се потрудиле да ја доловат пролетта на невообичаен начин, со прекрасни цветни изработки се во духот на цветните тонови и аранжмани се во духот на пролетта.

На овој начин, свечено се одбележа и промовира Денот на розите, Денот на пролетта и Денот на цветна Македонија.

den na prolet

 

 

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер