Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Македонија земја на цвеќето - Земја на розите

  • PDF
  • Print
  • E-mail

Денес Општина Демир Капија се вклучи во националната еколошка акција „Македонија земја на цвеќето - Земја на розите" по повод Денот на пролетта. Акцијата за поголема чиста и здрава животна средина се спроведе на неколку локации во Демир Капија.Во училишниот двор, во рамките на постоечката зелена површина, беа засадени рози од страна на градоначалникот на општината Трајче Димитриев и вработените во општината, а потоа акцијата ја продолжија наставниот кадар и учениците придонесувајќи за поубава и поздрава еколошка средина како во училиштето така и во местото на живеење.

Посебен момент беа изложените експонати и изработки од учениците од одделенска настава и нивните ментори наставници кои навистина се потрудиле да ја доловат пролетта на невообичаен начин, со прекрасни цветни изработки се во духот на цветните тонови и аранжмани се во духот на пролетта.

На овој начин, свечено се одбележа и промовира Денот на розите, Денот на пролетта и Денот на цветна Македонија.

den na prolet

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 
There are no translations available.

Banner
Banner
There are no translations available.

PUBLIC ENTITY

There are no translations available.

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner