Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Корисни Линкови

  • PDF
  • Print
  • E-mail
There are no translations available.

Државни институции

www.sobranie.mk - Собрание на Република Македонија
www.vlada.mk - Влада на Република Македонија
www.morm.gov.mk - Министерство за одбрана
www.economy.gov.mk - Министерство за економија
www.mvr.gov.mk - Министерството за внатрешни работи
www.pravda.gov.mk - Министерство за правда
www.mfa.gov.mk - Министерството за надворешни работи
www.mtsp.gov.mk - Министерство за труд и социјална политика
www.finance.gov.mk - Министерство за финансии
www.mon.gov.mk - Министерство за образование и наука
www.mzsv.gov.mk - Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
www.mtc.gov.mk - Министерство за транспорт и врски
http://www.moh.gov.mk/ - Министерство за здравство
www.kultura.gov.mk - Министерство за култура
www.mls.gov.mk - Министерство за локална самоуправа
www.moepp.gov.mk - Министерство за животна средина и просторно планирање

 

Агенции, комисии, фондови и други институции во Македонија

http://www.komspi.mk/- Комисија за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактерhttp://www.ombudsman.mk/ - Народен правобранител
www.nbrm.gov.mk - Народна банка

 

Македонски дневни весници и неделници

www.dnevnik.com.mk - Дневник
www.vecer.com.mk - Вечер
www.vest.com.mk - Вест
www.utrinski.com.mk - Утрински весник
www.novamakedonija.com.mk - Нова Македонија
www.forum.com.mk - Форум

 

Седишта на меѓународни организации во Македонија

www.osce.org/skopje - ОБСЕ мисијата во Скопје
www.iri.org - Меѓународен републикански институт ( IRI )

 

Новински агенции и корисни сајтови

www.netpress.com.mk - Нетпрес
www.mia.com.mk - Миа
www.makfax.com.mk - Мафакс
www.kirilica.com.mk - Кирилица
www.pressonline.com.mk/default-MK.asp - Пресонлајн
www.pravo.org.mk - Сајт за сите закони од Македонија
www.kancelarija.org.mk - Канцеларија за контакт помеѓу НВО и Собранието на Р. Македонија
www.zlatnakniga.com.mk - Златна книга

http://988.mt.com.mk - Бела книга со телефонски броеви од Македонија

http://www.skopjediem.com/ - информација од Македонија за амбасадите, странските претставништва и за странските фирми во Македонија.

 

Меѓународни институции и агенции

http://europa.eu - Европска Унија
http://www.europarl.europa.eu/portal/en - Европски парламент
www.coe.fr - Совет на Европа
www.nato.int - НАТО - Северноатланска алијанса
www.un.org - Обединети нации
www.kas.de - Фондација Конрад Аденауер
http://www.schuman-institute.eu/ - Институт Роберт Шуман
www.gtz.de/de/index.htm - GTZ
www.imf.org/external/index.htm - Mеѓународен монетарен фонд
www.stabilitypact.org - Пакт за стабилност
www.worldbank.org - Светска банка
www.undp.org/governance - УНДП
www.usaid.gov - УСАИД

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 
There are no translations available.

Banner
Banner
There are no translations available.

PUBLIC ENTITY

There are no translations available.

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner