Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Корисни Линкови

  • PDF
  • Печати
  • Е-пошта

Државни институции

www.sobranie.mk - Собрание на Република Македонија
www.vlada.mk - Влада на Република Македонија
www.morm.gov.mk - Министерство за одбрана
www.economy.gov.mk - Министерство за економија
www.mvr.gov.mk - Министерството за внатрешни работи
www.pravda.gov.mk - Министерство за правда
www.mfa.gov.mk - Министерството за надворешни работи
www.mtsp.gov.mk - Министерство за труд и социјална политика
www.finance.gov.mk - Министерство за финансии
www.mon.gov.mk - Министерство за образование и наука
www.mzsv.gov.mk - Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
www.mtc.gov.mk - Министерство за транспорт и врски
http://www.moh.gov.mk/ - Министерство за здравство
www.kultura.gov.mk - Министерство за култура
www.mls.gov.mk - Министерство за локална самоуправа
www.moepp.gov.mk - Министерство за животна средина и просторно планирање

 

Агенции, комисии, фондови и други институции во Македонија

http://www.komspi.mk/- Комисија за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактерhttp://www.ombudsman.mk/ - Народен правобранител
www.nbrm.gov.mk - Народна банка

 

Македонски дневни весници и неделници

www.dnevnik.com.mk - Дневник
www.vecer.com.mk - Вечер
www.vest.com.mk - Вест
www.utrinski.com.mk - Утрински весник
www.novamakedonija.com.mk - Нова Македонија
www.forum.com.mk - Форум

 

Седишта на меѓународни организации во Македонија

www.osce.org/skopje - ОБСЕ мисијата во Скопје
www.iri.org - Меѓународен републикански институт ( IRI )

 

Новински агенции и корисни сајтови

www.netpress.com.mk - Нетпрес
www.mia.com.mk - Миа
www.makfax.com.mk - Мафакс
www.kirilica.com.mk - Кирилица
www.pressonline.com.mk/default-MK.asp - Пресонлајн
www.pravo.org.mk - Сајт за сите закони од Македонија
www.kancelarija.org.mk - Канцеларија за контакт помеѓу НВО и Собранието на Р. Македонија
www.zlatnakniga.com.mk - Златна книга

http://988.mt.com.mk - Бела книга со телефонски броеви од Македонија

http://www.skopjediem.com/ - информација од Македонија за амбасадите, странските претставништва и за странските фирми во Македонија.

 

Меѓународни институции и агенции

http://europa.eu - Европска Унија
http://www.europarl.europa.eu/portal/en - Европски парламент
www.coe.fr - Совет на Европа
www.nato.int - НАТО - Северноатланска алијанса
www.un.org - Обединети нации
www.kas.de - Фондација Конрад Аденауер
http://www.schuman-institute.eu/ - Институт Роберт Шуман
www.gtz.de/de/index.htm - GTZ
www.imf.org/external/index.htm - Mеѓународен монетарен фонд
www.stabilitypact.org - Пакт за стабилност
www.worldbank.org - Светска банка
www.undp.org/governance - УНДП
www.usaid.gov - УСАИД

 

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер