Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
ПочетнаMunicipality profile
There are no translations available.

Во јужниот дел на Република Македонија односно југоисточниот дел на Тиквешката котлина на исклучително важна географска-стратегиска позиција се наоѓа Општина Демир Капија. Зафаќа површина од 309 км2 на надморска височина од 622 метри.

Општината спаѓа во пограничната територија со република Грција на оддалеченост на општинскиот центар од 40 км. од македонско-грчката граница.

Општина Демир Капија се граничи со соседните општини: Неготино, Кавадарци, Гевгелија, Валандово и Конче.

 

Основни информации:

 

  • Површина: 362 км2
  • Број на населени места: 10
  • Број на месни заедници: 9
  • Број на жители во општината: 4545
  • Број на жители во градот: 3244 според пописот од  2002 година
  • Основно училиште: 1
  • Подрачни училишта: 4
  • Индустриски капацитети: 7
  • Ординации на матични лекари: 3
  • Индустриски зони: 6
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 
There are no translations available.

Banner
Banner
There are no translations available.

PUBLIC ENTITY

There are no translations available.

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner