Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Фотонапонските централи започнаа со производство на ел. енергија

  • Печати

fotonaponski centraliВо Демир Капија по пат на електронско јавно надавање од Урбанистички план Попова Кула Демир Капија измени и дополнувања зона за индустрија и стопанство беа оттуѓени 18 градежни парцели на кои веќе се изградени фотонапонски централи,

Повеќе...

 

Отварање на турнирот во мал фудбал Голема Света Богородица

  • Печати

turnir 2014Синоќа на училишното игралиште во Демир Капија,во присуство на голем број граѓани, по петти пат започна одржувањето на традиционалниот турнир во мал фудбал Голема Света Богородица.

Повеќе...

 

Одбележување на празникот Света Петка

  • Печати

sv PetkaДенешниот христијански празник летна Света Петка верниците го прославија организирано во природа кај изградената чешма Света Петка што се наоѓа на оддалеченост околу четири километри од градот во непосредна близина на месноста Горна Ергела.

Повеќе...

 

Доделување на награда од МЛС на ЦРВПР во ЦЕНЕТ

  • Печати

cenet nagradaНа ден 17.07.2014 година во просториите на Центарот за едукација и вмрежување во туризмот - ЦЕНЕТ во Демир Капија, на Центарот за развој на Вардарски плански регион му беше доделена наградата во износ од 15.000 $,

Повеќе...

 

Одржана десетата седница на советот на општина Демир Капија

  • Печати

sovet 10Советот на општина Демир Капија вчера ја одржаа десетата по ред редовна седница на која се водеше расправа по десет точки од дневниот ред.Седницата ја отвори и ја водеше преседавачот на советот Петар Мојсов.

Повеќе...

 

Започна реализацијата на активностите од проектот ``Афирмација на Демир Капија``

  • Печати

rsz opstinsko korisna rabotaОд денес започна реализацијата на активностите од проектот "Афирмација на Демир Капија преку одржлив развој на туризмот за подобрување на социоекономската состојба на локалното население" во рамките на ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО – КОРИСНА РАБОТА

Повеќе...

 

Страница 2 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 

Банер
Банер

Врз основа на член З од Правилникот за начинот и постапката за доделување на општински награди и признанија 6p.07-185/1 од 11.09.1998 година донесен од Советот на општина Демир Капија, Комисијата за доделување награди и признанија покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување на наградата ”7-ми Ноември” и признанија за 2018 година.

 

  1. Иницијатива за доделување на награда 7-ми Ноември“ и признание МОЖе да поднесат сите физички и правни лица од Општина Демир Капија. Иницијативата се поднесува во писмена форма и истата содржи пошироко образложение за кандидатот односно кандидатите кои се предлагаат за наградата односно признанието, неговите остварувања што претставуваат посебен придонес за развој на Општина Демир Капија и за нејзиниот севкупен напредок и афирмација во областа на економскиот развој, науката, уметноста, образованието, културата, здравствената заштита и унапредувањето на животната средина и природата, како и во други области.

Подносителот на Иницијативата во својот предлог задолжително мора да назначи дали кандидатот или кандидатите се предлагаат за награда „7-ми Ноември” или признание.

  1. Наградата „7-ми Ноември” се доделува на поединци, група творци, претпријатија, установи, организации и здруженија на грайни, за особено значајни остварувања од интерес на општината.

З. Признанијата се доделуваат за посебен придонес во развојот, унапредувањето и афирмацијата на Општина Демир Капија.

4. Иницијативите се доставуваат до Советот на Општина Демир Капија, Комисија за доделување награди и признанија на ул. 11-ти Октомври 66 Демир Капија најдоцна до 25 Октомври 2018 година.

 

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер