Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Финале на турнирот во мал фудбал 2013

  • Печати

finale turnirНа 27 август по повод празникот Голема Света Богородица се одржа финалната вечер на турнирот во мал фудбал. Во финалниот натпревар се натпреваруваа спортистите на екипите „Џонатан" и „Специјален завод" каде што победи екипата на „Џонатан".

Повеќе...

 

Фам Трип

  • Печати

fam tripГрупа странски новинари и туроператори изминативе два дена беа во посета на Демир Капија, во рамките на проектот ЦЕНЕТ проект за прекугранична соработка помеѓу општина Демир Капија Р. Македонија и општината Флорина од Р.Грција.

Повеќе...

 

Во тек се градежните работи за изградбата на спортска сала

  • Печати

sportska salaПреку проектот на Владата на Република Македонија за изградба и опремување на училишни спортски сали се гради спортска сала и во Демир Капија. Градежните работи се во тек и во најблиска иднина се планира да биде завршена и предадена во употреба. 

Повеќе...

 

КУД Мирка Гинова на меѓународен фолклорен фестивал во Србија

  • Печати

igraorciДеновиве фолклористите на КУД Мирка Гинова од Демир Капија се вратија од четиридневно гостување во Република Србија.Целта и на ова гостување беше за учество на меѓународниот фолклорен фестивал Срем фолк фест што се одржа во градовите Обреновац,Рума и Сремска Митровица.

Повеќе...

 

Почна традиционалниот турнир во мал фудбал во Демир Капија

  • Печати

dsc 07741Синоќа пред голем број граѓани во Демир Капија по четврти пат започна турнирот во мал фудбал „Голема Света Богородица".Турнирот за отворен го прогласи градоначалникот Трајче Димитриев кој нагласи дека спортот е еден од најбитните сегменти во севкупниот живот на секој млад човек.

Повеќе...

 

Асфалтирање на новото игралише во дворот на основното училиште

  • Печати

igraliste1Заврши изградбата на новото игралиште во школскиот двор на основното училиште Димче Ангелов Габерот- во Демир Капија. Деновиве ќе завршат и последните подготовки за Богородичниот турнир во мал фудбал кој ќе се одржи на новото проширено и асфалтирано игралиште.

Повеќе...

 

Страница 8 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 

Банер
Банер

Врз основа на член З од Правилникот за начинот и постапката за доделување на општински награди и признанија 6p.07-185/1 од 11.09.1998 година донесен од Советот на општина Демир Капија, Комисијата за доделување награди и признанија покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување на наградата ”7-ми Ноември” и признанија за 2018 година.

 

  1. Иницијатива за доделување на награда 7-ми Ноември“ и признание МОЖе да поднесат сите физички и правни лица од Општина Демир Капија. Иницијативата се поднесува во писмена форма и истата содржи пошироко образложение за кандидатот односно кандидатите кои се предлагаат за наградата односно признанието, неговите остварувања што претставуваат посебен придонес за развој на Општина Демир Капија и за нејзиниот севкупен напредок и афирмација во областа на економскиот развој, науката, уметноста, образованието, културата, здравствената заштита и унапредувањето на животната средина и природата, како и во други области.

Подносителот на Иницијативата во својот предлог задолжително мора да назначи дали кандидатот или кандидатите се предлагаат за награда „7-ми Ноември” или признание.

  1. Наградата „7-ми Ноември” се доделува на поединци, група творци, претпријатија, установи, организации и здруженија на грайни, за особено значајни остварувања од интерес на општината.

З. Признанијата се доделуваат за посебен придонес во развојот, унапредувањето и афирмацијата на Општина Демир Капија.

4. Иницијативите се доставуваат до Советот на Општина Демир Капија, Комисија за доделување награди и признанија на ул. 11-ти Октомври 66 Демир Капија најдоцна до 25 Октомври 2018 година.

 

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер