Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Проект Македонија без отпад

  • Печати

makedonija bez otpadОпштина Демир Капија ќе земе учество во спроведување на проектот Македонија без отпад 2013 година организирана од страна на министерството за животна средина и просторно планирање и асоцијацијата Ајде Македонија.

Повеќе...

 

Европски денови во Алшонемеди Р.Унгарија

  • Печати

alsonemediДел од општинската администрација предводена од Претседателот на советот на општина Демир Капија, Петар Мојсов, во периодот од 17 до 23.09.2013 беа во еднонеделна посета на општина Алшонемеди, Република Унгарија. Покрај официјалното потпишување на Договор за збратимување на Демир Капија и Алшонемеди

Повеќе...

 

Четврта седница на советот на општина Демир Капија

  • Печати

dsc 0655На вчерашната одржана четврта по ред редовна седница советниците водеа расправа по 19 точки од дневниот ред.Инаку,седницата започна по предлог програмата за енергетска ефикасност на општината Демир Капија за временскиот период од оваа година па се до 2015 .

Повеќе...

 

Посета на заменик-министерот за локална самоуправа

  • Печати

ministerВо рамки на посетата заменик министерот за локална самоуправа Ѓоргија Сајкоски се сретнa со градоначалникот на општина Демир Капија Трајче Димитриев и се запозна со реализацијата на актуелните проекти во општината

Повеќе...

 

Чистење на речното корито на Река Бошава

  • Печати

cistenje na recnoto koritoСогласно Акциониот план за чистење на реки и речни корита во Република Македонија и Акциониот план за чистење на речни корита во општина Демир Капија, општината во соработка со Владата на Република Македонија започна со чистење на дел од речното корито на река Бошава

Повеќе...

 

Демиркаписки панаѓур 2013

  • Печати

panagjur2013На 27 и 28 август се одржа традиционалниот Демиркаписки панаѓур посветен на верскиот празник Голема Света Богородица.Годинава панаѓурот беше посетен од голем број гости кои допатуваа од повеќе градови од нашава земја.На 27 август се одржа финалната вечер на турнирот во мал фудбал

Повеќе...

 

Страница 7 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 

Банер
Банер

Врз основа на член З од Правилникот за начинот и постапката за доделување на општински награди и признанија 6p.07-185/1 од 11.09.1998 година донесен од Советот на општина Демир Капија, Комисијата за доделување награди и признанија покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување на наградата ”7-ми Ноември” и признанија за 2018 година.

 

  1. Иницијатива за доделување на награда 7-ми Ноември“ и признание МОЖе да поднесат сите физички и правни лица од Општина Демир Капија. Иницијативата се поднесува во писмена форма и истата содржи пошироко образложение за кандидатот односно кандидатите кои се предлагаат за наградата односно признанието, неговите остварувања што претставуваат посебен придонес за развој на Општина Демир Капија и за нејзиниот севкупен напредок и афирмација во областа на економскиот развој, науката, уметноста, образованието, културата, здравствената заштита и унапредувањето на животната средина и природата, како и во други области.

Подносителот на Иницијативата во својот предлог задолжително мора да назначи дали кандидатот или кандидатите се предлагаат за награда „7-ми Ноември” или признание.

  1. Наградата „7-ми Ноември” се доделува на поединци, група творци, претпријатија, установи, организации и здруженија на грайни, за особено значајни остварувања од интерес на општината.

З. Признанијата се доделуваат за посебен придонес во развојот, унапредувањето и афирмацијата на Општина Демир Капија.

4. Иницијативите се доставуваат до Советот на Општина Демир Капија, Комисија за доделување награди и признанија на ул. 11-ти Октомври 66 Демир Капија најдоцна до 25 Октомври 2018 година.

 

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер