Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Петта по ред редовна седница на советот

  • Печати

peta sednicaВчера Советот на општина Демир Капија одржа редовна седница на која советниците водеа расправа по 15 точки од дневниот ред.Седницата започна со разгледување на предлог одлука која се однесуваше за верификација на мандат на член на овој совет од причина што предложениот советник Јордан Трајков, претставник од политичката партија Дом по своја волја се откажа..

Повеќе...

 

Алпинистичка Балканијада Демир Капија

  • Печати

balkanijadaОд 24 до 27 Октомври 2013 година во живописната Демиркаписка клисура се одржa Алпинистичка Балканијада 2013 во организација на Македонската алпинистичка федерација и алпинистичкиот клуб „Плоча" со помош на спортскиок клуб „Клисура", со подршка на општината Демир Капија.

Повеќе...

 

Во Демир Капија одржан петтиот по ред спортско качувачки фестивал

  • Печати

kacuvanjeВо живописната Демиркаписка клисура на 18, 19 и 20 октомври 2013 година се одржа петтиот по ред спортско качувачки фестивал во организација на Македонската Спортско Качувачка Федерација, клубот “Астибо“ од Штип

Повеќе...

 

Посета на министерот за образование

  • Печати

poseta na ministerДенес во Демир Капија во работна посета допатува министерот за образование Спиро Ристовски.За време на престојот тој го посети Општинското осмогодишно училиште Димче Ангелов Габерот, при што имаше средба и разговор со градоначалникот на општината Демир Капија

Повеќе...

 

Преговори за збратимување со општина Дикили Р. Турција

  • Печати

zbratimuvanje so dikiliГрадоначалникот на општина Демир Капија присуствуваше на деветиот конгрес на Здружението на македонците во Измир, Република Турција. На оваа средбата присуствуваа и представници од Росоман, Битола и Новаци.

Повеќе...

 

Бизнисмени од Турција во посета на општина Демир Капија

  • Печати

sredba so turski biznsmeniВо просториите на општина Демир Капија градоначалникот Трајче Димитриев оствари работна средба со делегација составена од турски стопанственици од општина Ќемал паша – Измир предводена од успешниот бизнисмен Ридван Уретан кои се занимаваат со откуп преработка,

Повеќе...

 

Страница 6 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 

Банер
Банер

Врз основа на член З од Правилникот за начинот и постапката за доделување на општински награди и признанија 6p.07-185/1 од 11.09.1998 година донесен од Советот на општина Демир Капија, Комисијата за доделување награди и признанија покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување на наградата ”7-ми Ноември” и признанија за 2018 година.

 

  1. Иницијатива за доделување на награда 7-ми Ноември“ и признание МОЖе да поднесат сите физички и правни лица од Општина Демир Капија. Иницијативата се поднесува во писмена форма и истата содржи пошироко образложение за кандидатот односно кандидатите кои се предлагаат за наградата односно признанието, неговите остварувања што претставуваат посебен придонес за развој на Општина Демир Капија и за нејзиниот севкупен напредок и афирмација во областа на економскиот развој, науката, уметноста, образованието, културата, здравствената заштита и унапредувањето на животната средина и природата, како и во други области.

Подносителот на Иницијативата во својот предлог задолжително мора да назначи дали кандидатот или кандидатите се предлагаат за награда „7-ми Ноември” или признание.

  1. Наградата „7-ми Ноември” се доделува на поединци, група творци, претпријатија, установи, организации и здруженија на грайни, за особено значајни остварувања од интерес на општината.

З. Признанијата се доделуваат за посебен придонес во развојот, унапредувањето и афирмацијата на Општина Демир Капија.

4. Иницијативите се доставуваат до Советот на Општина Демир Капија, Комисија за доделување награди и признанија на ул. 11-ти Октомври 66 Демир Капија најдоцна до 25 Октомври 2018 година.

 

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер