Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Недела на традициите „Св Трифун 2014“

  • Печати

1653722 1405979702988568 926043782 n

Минатата недела по четврти пат во Општина Демир Капија традиционално се одбележа празникот Недела на традицијата во чест на свети трифун организирајќи неколку натпревари и културни манифестации.

Повеќе...

 

Активности по повод празникот на лозарите „Св Трифун“

  • Печати

tribinaПо повод празникот на лозарите „Свети Трифун" Општина Демир Капија во соработка со Центарот за едукација и вмрежување во туризмот „ЦЕНЕТ" организира базар на производи и натпревари во повеќе категории

Повеќе...

 

Одржана седмата седница на советот на општина Демир Капија

  • Печати

8 sednicaВчера советот на општината Демир Капија ја одржа седмата по ред редовна седница на која советниците водеа расправа по осум точки од дневниот ред.

Повеќе...

 

Богојавление Водици 2014

  • Печати

vodiciВчера граѓаните од Демир Капија и од околните населби го прославија големиот христијански празник Богојавление _ Водици.На овој ден бил крстен Господ Исус Христос во водите на реката Јордан.

Повеќе...

 

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОРГАНИЗИРАНО ЈА ПРОСЛАВИЈА СТАРА НОВА ГОДИНА

  • Печати

penzioneri2014

Во општината Демир Капија од поодамна жителите со палење на огнови и со бројни активности и манифестации ја прославуваат Стара Нова година.

Повеќе...

 

Новогодишни пакетчиња за децата од детската градинка

  • Печати

paketcinjaВо детската градинка Борис Трајковски во Демир Капија по повод новогодишните празници се одржа приредба на која дечињата се претставија со неколку музички точки,

Повеќе...

 

Страница 4 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 

Банер
Банер

Врз основа на член З од Правилникот за начинот и постапката за доделување на општински награди и признанија 6p.07-185/1 од 11.09.1998 година донесен од Советот на општина Демир Капија, Комисијата за доделување награди и признанија покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување на наградата ”7-ми Ноември” и признанија за 2018 година.

 

  1. Иницијатива за доделување на награда 7-ми Ноември“ и признание МОЖе да поднесат сите физички и правни лица од Општина Демир Капија. Иницијативата се поднесува во писмена форма и истата содржи пошироко образложение за кандидатот односно кандидатите кои се предлагаат за наградата односно признанието, неговите остварувања што претставуваат посебен придонес за развој на Општина Демир Капија и за нејзиниот севкупен напредок и афирмација во областа на економскиот развој, науката, уметноста, образованието, културата, здравствената заштита и унапредувањето на животната средина и природата, како и во други области.

Подносителот на Иницијативата во својот предлог задолжително мора да назначи дали кандидатот или кандидатите се предлагаат за награда „7-ми Ноември” или признание.

  1. Наградата „7-ми Ноември” се доделува на поединци, група творци, претпријатија, установи, организации и здруженија на грайни, за особено значајни остварувања од интерес на општината.

З. Признанијата се доделуваат за посебен придонес во развојот, унапредувањето и афирмацијата на Општина Демир Капија.

4. Иницијативите се доставуваат до Советот на Општина Демир Капија, Комисија за доделување награди и признанија на ул. 11-ти Октомври 66 Демир Капија најдоцна до 25 Октомври 2018 година.

 

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер