Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Одбележан Христијанскиот празник Свети Никола во село Клисура

  • Печати

klisura 2014На 22. 05. 2014 година иселените жители од селото Клисура го одбележаа христијанскиот празник летен св. Никола заштитник на селото. Овде на овој ден за нив света божевствена литургија отслужи Митрополитот Повардарски г-дин Агатангел со помош на неколку свештеници.

Повеќе...

 

Македонија земја на цвеќето - Земја на розите

  • Печати

den na proletДенес Општина Демир Капија се вклучи во националната еколошка акција „Македонија земја на цвеќето - Земја на розите" по повод Денот на пролетта.

Повеќе...

 

Асфалтирање на локалниот пат до село Прждево

  • Печати

przdevoЛокалниот пат кој води за селото Прждево доби нова асфалтна лента од причина што беше мошне оштетен.Речиси целиот овој пат беше раскопан со безброј ударни дупки

Повеќе...

 

Пуштена во употреба новата училишна спортска сала во Демир Капија

  • Печати

sala 1Денес на свечен начин беше предадена во употреба спортската сала во Демир Капија од страна на премиерот на република Македонија г-дин Никола Груевски

Повеќе...

 

Одржана шестата седница на Советот на Вардарски плански регион

  • Печати

vardarski regionВо просториите на Општина Демир Капија се одржа 6-тата седница на Советот за развој на Вардарскиот плански регион. На седницата на која што се најдоа на разгледување 10 точки, 

 

Повеќе...

 

Одржана осмата седница на советот на општина Демир Капија

  • Печати

osma sednicaВчера Советот на општината Демир Капија ја одржа осмата по ред редовна седница на која советниците водеа расправа по 26 точки од дневниот ред.

Повеќе...

 

Страница 3 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Дали сте задоволни од услугите на општина Демир Капија?
 

Банер
Банер

Врз основа на член З од Правилникот за начинот и постапката за доделување на општински награди и признанија 6p.07-185/1 од 11.09.1998 година донесен од Советот на општина Демир Капија, Комисијата за доделување награди и признанија покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување на наградата ”7-ми Ноември” и признанија за 2018 година.

 

  1. Иницијатива за доделување на награда 7-ми Ноември“ и признание МОЖе да поднесат сите физички и правни лица од Општина Демир Капија. Иницијативата се поднесува во писмена форма и истата содржи пошироко образложение за кандидатот односно кандидатите кои се предлагаат за наградата односно признанието, неговите остварувања што претставуваат посебен придонес за развој на Општина Демир Капија и за нејзиниот севкупен напредок и афирмација во областа на економскиот развој, науката, уметноста, образованието, културата, здравствената заштита и унапредувањето на животната средина и природата, како и во други области.

Подносителот на Иницијативата во својот предлог задолжително мора да назначи дали кандидатот или кандидатите се предлагаат за награда „7-ми Ноември” или признание.

  1. Наградата „7-ми Ноември” се доделува на поединци, група творци, претпријатија, установи, организации и здруженија на грайни, за особено значајни остварувања од интерес на општината.

З. Признанијата се доделуваат за посебен придонес во развојот, унапредувањето и афирмацијата на Општина Демир Капија.

4. Иницијативите се доставуваат до Советот на Општина Демир Капија, Комисија за доделување награди и признанија на ул. 11-ти Октомври 66 Демир Капија најдоцна до 25 Октомври 2018 година.

 

ТЕКОВНА СОСТОЈБА

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер