Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Свети Трифун

  • Печати

 

Општина Демир Капија ги информира сите заинтересирани кои што сакаат да ја посетат манифестацијата по повод празникот на лозарите Св.Трифун дека на ден 14.02.2017 (вторник) во соработка со ЈП Македонски Железници има обезбедено превоз со воз кој ќе сообраќа на релација Скопје-Демир Капија-Скопје со следниот возен ред

Тргнување од Скопје за Демир Капија  во 07:00 часот од Железничка станица Скопје.

Враќање за Скопје од Демир Капија во 15:00 часот од Железничка станица Демир Капија.

Попатно застанување на Железничка станица Велес.

Превозот е бесплатен.

 

Повеќе...

 

Финале на турнирот во мал фудбал

  • Печати

Finale Turnir 2014На 27 август по повод празникот Голема Света Богородица се одржа финалната вечер на турнирот во мал фудбал. Во полуфиналниот натпревар се натпреваруваа спортистите на екипите Памела и ИД- Комерц каде што победи екипата на Памела.

Повеќе...

 

Свети Трифун 2017

  • Печати

Општина Демир Капија ги информира сите заинтересирани кои што сакаат да ја посетат манифестацијата по повод празникот на лозарите Св.Трифун дека на ден 14.02.2017 (вторник) во соработка со ЈП Македонски Железници има обезбедено превоз со воз кој ќе сообраќа на релација Скопје-Демир Капија-Скопје со следниот возен ред

Тргнување од Скопје за Демир Капија  во 07:00 часот од Железничка станица Скопје.

Враќање за Скопје од Демир Капија во 15:00 часот од Железничка станица Демир Капија.

Попатно застанување на Железничка станица Велес.

Превозот е бесплатен.

 

Поет од Јужна Кореја во посета на Демир Капија

  • Печати

poet od juzna korejaНа 27-ми август во посета на Демир Капија беше Г-дин КО УН од Јужна Кореја кој е добитник на една од најпрестижните награди за поезија во светот златен венец.

Повеќе...

 

ТОПОЛ КУЛТУРЕН БРАН

  • Печати

kulturen branЗа развој и збогатување на културно – забавниот живот во Демир Капија постојана грижа води Домот на културата Мирка Гинова од овој град.

Повеќе...

 

Меѓународен Outdoor фестивал Демир Капија 2016

  • Печати

Општина Демир Капија ги поканува сите љубители на спорт и рекреација во природа на меѓународниот outdoor фестивал Демир Капија 2016.

Повеќе...

 

Страница 1 од 10

ОПШТИНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер